decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

Επιχειρηματική Αποστολή στη Μόσχα/Ρωσία, υπό τον Αναπλ.Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλο, την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017. Δυνατότητα αξιοποίησης προγράμματος επιδόττησης ΕΒΕΘ.

11/04/17 16:14

 

Επιχειρηματική Αποστολή στη Μόσχα/Ρωσία, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλο, την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, διά της Β8 Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, γνωστοποιεί ότι την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 προγραμματίζει Επιχειρηματική Αποστολή στη Μόσχα/ Ρωσία, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλο και με τη συμμετοχή του Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ. Γ. Τσίπρα, που στοχεύει στην υποστήριξη και ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Oι κλάδοι δραστηριότητας που θεωρούνται σημαντικοί, για τη ρωσική αγορά, είναι εξής:

  • τυποποιημένα τρόφιμα (αππκλειομένιιιν των εντός εμπάργκο προϊόντων)
  • ένδυση
  • καλλυντικά (με ιδιαίτερη έμφαση στα φυσικά καλλυντικά)
  • τομέας ακινήτων
  • δομικά υλικά
  • φάρμακα, παροχή ιατρικών υπηρεσιών

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Β8 Διεύθυνσης, εφόσον εξασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον 20 εταιρειών, το συνολικό διοργανωτικό κόστος υπολογίζεται σε 500-550€ ανά συμμετέχοντα, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο θα μειώνεται το κόστος.

Αναλυτικά παρατίθενται τα ακόλουθα, που σχετίζονται και στο κόστος συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή.
 

Α. Ενοικίαση Αίθουσας: Το κόστος ενοικίασης της αίθουσας, η οποία δεν παρέχεται δωρεάν, σύμφωνα με αναλυτική πληροφόρηση του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Μόσχας, θα πρέπει να  αναζητηθεί σε μια από τις κάτωθι εναλλακτικές, περιγράφεται ως εξής:

Χώρος                            Κόστος αίθουσα/καφές/σνακ        Κόστος επιτοπίων        Τελικό σύνολο(€)
ΕΒΕ Ρωσικής Ομοσ/νδίας 260.000 ρούβλια/4.400€                      3.000 €                     7.400€
Μctropol Hotel                    483.000ρούβλια/8.000€                       3.000 €                   11.000€
Natiοnal Hοtel                    378.000 ρούβλια/6.300€                       3.000 €                    9.300€
Radisson Ukraina Ηοtel     407.000 ρούβλια/6.800€                       3.000 €                    9.800€
* Ισοτιμία l € = 60 ρούβλια

Διευκρινίζεται ότι το συνολικό κόστος, που εμφανίζεται σε ρούβλια και ευρώ, έχει υπολογισθεί για σύνολο 30 επιχειρήσεων και περιλαμβάνει το κόστος της ενοικίασης αίθουσας για μία εργάσιμη ημέρα, της προσφοράς καφέ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της προσφοράς ελαφρού σνακ το μεσημέρι.

Β. Μετάφραση.  Στα ανωτέρω κόστη θα πρέπει να προστεθούν 3.000 ευρώ για την πρόσληψη δύο ρωσώφωνων ατόμων, για τη διευθέτηση των Β2Β συναντήσεων.

Παρότι η λύση τον Επιμελητηρίου είναι σαφώς φθηνότερη των υπολοίπων, το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας θεωρεί ότι θα ήταν προτιμότερη η ενοικίαση αίθουσας σε ένα από τα ξενοδοχεία που έδωσαν προσφορές, καθώς το Επιμελητήριο παρέχει μικρότερη, σχετικά, ενελιξία ως προς την διαμόρφωση της αίθουσας (τα έδρανα δεν μετακινούνται) και δεν διαθέτει χώρους στάθμευσης, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετικά κεντρική περιοχή- ζήτημα, όμως, σημαντικό για τούς Ρώσους επιχειρηματίες ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευσή τους.

Γ. Κόστος διαμονής. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας έλαβε προσφορές από τα ανωτέρω ξενοδοχεία σχετικά με το κόστος διαμονής, σε περίπτωση που επιλεγεί η λύση διεξαγωγής των επιχειρηματικών συναντήσεων στον τόπο διαμονής, της ελληνικής αποστολής.  Πρέπει, ωστόσο, να ληφθεί υπ' ύπόψιν ότι η διαθεσιμότητα των δωματίων εξαντλείται γρήγορα λόγω παράλληλων εκδηλώσεων που πρόκειται να λάβούν χώρα το ίδιο διάστημα.

Κόστος διαμονής ανά δωμάτιο ανά νύχτα (χωρίς ΦΠΑ)

Ξενοδοχείο                                  Μονόκλινο δωμάτιο    Δίκλινο δωμάτιο                Σχόλια

Metropol Hotel                        11.000 ρούβλια/185€  12.100 ρούβλια/202€              Με πρωινό
National Ηοtel                           8.500 ρούβλια/140€    9.700 ρούβλια/162€              Με πρωινό
Radisson Ukraina Hotel           9.500 ρούβλια/160€  11.000 ρούβλια/185€               Με πρωινό
* Ισοτιμία 1€ = 60 ρούβλια

Οι επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, έως και τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στη Β8 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, τηλ. 210-3682765, Fax 210-3682771, e-mail: b08@mfa.gr,  ώστε, στη συνέχεια να οριστικοποιηθεί ο χώρος των συναντήσεων και το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας ξεκινήσει την προετοιμασία των επιχειρηματικών συναντήσεων.

Ακόμη, δεδομένης της αναγκαιότητας προκαταβολής για τη δέσμευση της αίθουσας, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα προσκληθούν να προκαταβάλουν τμήμα του κόστους συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, προκειμένου να δεσμευθούν για τη συμμετοχή τους.  Σημειώνεται ότι ένα διοργανωτικό κόστος της τάξης, που προαναφέρθηκε είναι απόλυτα λογικό για την άρτια προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής σε μια χώρα όπως η Ρωσία, με τις εγγενείς δυσκολίες γλώσσας, επιχειρηματικής ετικέτας και προσέγγισης κ.λ.π.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την αγορά της Ρωσίας  και τις προοπτικές διείσδυσης των προϊόντων τους στην εν λόγω αγορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μόσχας, Προϊστάμενος κ. Ηλίας Θανασάς, Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, τηλ. 007-4955393860, ethanasas@mfa.gr,που έχει και πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στη ρωσική αγορά. (5150/ΙΙΙγ/Α)

Για τη συμμετοχή σας στην εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή μπορείτε να αξιοποιήσετε σχετικό Πρόγραμμα Επιδότησης, που προσφέρει το ΕΒΕΘ.

Αναλυτικά, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιδότησης Επιχειρηματικών Αποστολών του ΥΠ.ΕΞ. είναι οι εξής:

• Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση-μέλος του ΕΒΕΘ, που είναι μέλος του για τουλάχιστον ένα χρόνο, εξοφλεί κάθε χρόνο ανελλιπώς, τα τέλη διατήρησης της μερίδας του στο ΓΕΜΗ καθώς και τις συνδρομές του στο Επιμελητήριο.
• Κάθε επιχείρηση- μέλος δικαιούται να μετάσχει μία φορά ετησίως στο Πρόγραμμα.
• Κάθε ενδιαφερόμενο μέλος θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει στο ΕΒΕΘ, σχετική Αίτηση για την επιδότηση, πριν από τη διεξαγωγή της Αποστολής, το ύψος της οποίας ανέρχεται στο 30% του κόστους συμμετοχής και δεν θα ξεπερνά το τελικό ποσό των 1.000 ευρώ.
• Το ποσό της επιδότησης θα καταβληθεί σε κάθε μέλος, η αίτηση του οποίου θα έχει προηγουμένως εγκριθεί από τη Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΘ, μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στην Αποστολή και με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσει δικαιολογητικά που να πιστοποιούν:
- τη συμμετοχή στην Αποστολή (προσκομίζοντας βεβαίωση συμμετοχής από το Υπουργείο Εξωτερικών ή το εκάστοτε Γραφείο ΟΕΥ που θα αναλαμβάνει επιτοπίως τη διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων)
- τις δαπάνες συμμετοχής στην Αποστολή (φωτοαντίγραφα εξοφλημένων τιμολογίων από ξενοδοχείο ή/και αεροπορικά εισιτήρια, με υπογραφή και σφραγίδα του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας)
• Τέλος, η συμμετέχουσα επιχείρηση θα πρέπει να προσκομίσει στο ΕΒΕΘ, συμπληρωμένο, σχετικό Δελτίο Αξιολόγησης της Αποστολής, που θα παραλάβει από το Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι το νέο Πρόγραμμα θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τα λοιπά προγράμματα επιδότησης του Επιμελητηρίου μας, πληροφορίες για τα οποία μπορείτε να λάβετε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310/370.132).

 

 

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Πίσω