ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutubeel

Νέα παράταση δυνατότητας χρήσης σήμανσης CE στη Μεγάλη Βρετανία

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με την αποχώρηση από την ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο προέβλεψε τη σήμανση UKCA, σε αναλογία με τη σήμανση CE, για τη δήλωση συμμόρφωσης ενός προϊόντος με τις προδιαγραφές ασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας.

Με νεότερη ανακοίνωσή του, το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής γνωστοποίησε ότι παρατείνεται μέχρι τις 31/12/2024 η δυνατότητα χρήσης της σήμανσης CE αντί της UKCA για τη διάθεση στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων στα οποία αυτή απαιτείται (αντί της 31/12/2022 που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στους συνδέσμους: https://www.gov.uk/guidance/placing-manufactured-goods-on-the-market-in-great-britain και https://www.gov.uk/guidance/using-the-ukca-marking

Παράταση ως τις 30/6/2024 δόθηκε και ως προς τη δυνατότητα χρήσης της σήμανσης CE στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας (αντί της 30/6/2023 που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).

Λεπτομέρειες εντοπίζονται στο σύνδεσμο: https://www.gov.uk/government/publications/implementation-of-the-future-regulation-of-medical-devices-and-extension-of-standstill-period