Τον έλεγχο των επιχειρήσεων κατά τη διακίνηση αγαθών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζητά το ΕΒΕΘ |
|
|
Η ύπαρξη των αδειών που προβλέπονται για τη διακίνηση διαρκών καταναλωτικών αγαθών και τροφίμων από τις επιχειρήσεις, οι οποίες πωλούν αγαθά μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί το αντικείμενο επιστολής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.περισσότερα |
Προτάσεις του ΕΒΕΘ για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης |
|
|
Η ανάπτυξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού εθνικού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και δια βίου μάθησης αποτελεί το αντικείμενο επιστολής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. περισσότερα |
Κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο |
|
|
Κάλεσμα για οικονομική υποστήριξη του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο απευθύνει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Σε επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Νικόλαος Πέντζος, σημειώνεται ότι το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το οποίο φιλοξενεί 51 παιδιά βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση. περισσότερα |
Στις 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε on-line η τελική εκδήλωση του έργου BLUE_BOOST |
|
|
Στις 27 Νοεμβρίου 2020 εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος του συγχρηματοδοτούμενου έργου BLUE_BOOST (Πρόγραμμα ADRION), εμπλεκόμενοι φορείς κι επιχειρήσεις (stakeholders), καθώς επίσης και άλλοι ενδιαφερόμενοι, συμμετείχαν στην τελική εκδήλωση του έργου, με θέμα “Boosting the innovation potential of Blue Economy” (ενισχύοντας το δυναμικό καινοτομίας της Γαλάζιας Οικονομίας), που έλαβε χώρα ψηφιακά.περισσότερα |
Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για απαλλαγές τελών από τους επιχειρηματίες που επλήγησαν κατά την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης |
|
|
Έως τις 20 Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που επλήγησαν κατά την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης. περισσότερα |
Μείωση δασμών στη Βόρεια Μακεδονία για τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων για την παραγωγή τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων και προϊόντων χοιροειδών |
|
|
Στις 27 Οκτωβρίου 2020, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε τη μείωση, για περίοδο ενός έτους, των εισαγωγικών δασμών – δασμολογικών συντελεστών ορισμένων προϊόντων που αφορούν σε πρώτες ύλες (όπως εξαρτήματα και τμήματα/μέρη), που απαιτούνται αφενός για την παραγωγή τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων και αφετέρου για την παραγωγή προϊόντων από χοιρινό κρέας. περισσότερα |
Οδηγός Επιχειρείν Νοτίου Κορέας Γραφείου ΟΕΥ Σεούλ για το 2020 |
|
|
Διατίθεται ο νέος Οδηγός Επιχειρείν για την αγορά της Νοτίου Κορέας προς ενημέρωση των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων. Ο συγκεκριμένος Οδηγός είναι διαθέσιμος πατώντας εδώ |
Europe-Iran Business Forum στις 14-16 Δεκεμβρίου 2020 |
|
|
Στο πλαίσιο των προσπαθειών της ιρανικής επιχειρηματικής κοινότητας, όπως προβάλλει εκ νέου το επιχειρηματικό και οικονομικό προφίλ του Ιράν στο διεθνές οικονομικό σκηνικό, διοργανώνεται το EUROPE IRAN BUSINESS FORUM στις 14-16 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο θα λάβει χώρα διαδικτυακά. περισσότερα |
Προδιαγραφές εμπορίας οπωροκηπευτικών προέλευσης ΕΕ που θα εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την 1/1/2021 |
|
|
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου επανήλθε ως προς τις προδιαγραφές εμπορίας που θα ισχύουν από την 1/1/2021 για τα εισαγόμενα στη Μεγάλη Βρετανία οπωροκηπευτικά προέλευσης ΕΕ. περισσότερα |
Σήμανση στη Μεγάλη Βρετανία και την Βόρειο Ιρλανδία των τροφίμων προέλευσης ΕΕ μετά την 1/1/2021 |
|
|
Το βρετανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs) επικαιροποίησε συμπληρωματικά με νέες οδηγίες τις διαδικασίες σήμανσης τροφίμων. περισσότερα |