decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΒΕΘ ΣΤΗΝ 85Η COVID FREE ΔΕΘ – ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΒΕΘ – ΤΗΡΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΛΟΓΩ COVID 19 – ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

20/08/21 09:21

Σε συνέχεια των προηγούμενων ιδιαίτερα επιτυχημένων συμμετοχών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με επιδότηση των επιχειρήσεων-μελών, σας προσκαλούμε και φέτος να μετάσχετε μαζί μας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης μας.

Η φετινή  ΔΕΘ, θα είναι η πρώτη Covid Free Έκθεση της Ευρώπης, εξασφαλίζοντας ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον σε εκθέτες και επισκέπτες. Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ότι η Ελλάδα ανοίγει τον εκθεσιακό κλάδο από 1ης Σεπτεμβρίου, η 85η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη εκθεσιακή διοργάνωση στη χώρα μας που θα στείλει το μήνυμα του σεβασμού της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας.

Με τα νέα αυτά υγειονομικά δεδομένα, η 85η ΔΕΘ, που είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονά της το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με την ευκαιρία και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα θέσει τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες εκθεσιακές διοργανώσεις. Επιπλέον, για την ασφαλή διεξαγωγή της φετεινής διοργάνωσης, η ΔΕΘ-ΗELEXPO ΑΕ, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έχει συντάξει ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο, με τις ιδιαίτερες ρυθμίσεις λειτουργίας της Έκθεσης, κατά την παραμονή και κυκλοφορία εκθετών και επισκεπτών.

Με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία και τον πολιτισμό, η 85η ΔΕΘ αναμένεται να προσελκύσει τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών επιχειρήσεων και φορέων απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και ξένες συμμετοχές. Παράλληλα, στις 13-17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 2o Thessaloniki Helexpo Forum, η θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου, η οποία θα φιλοξενήσει την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία, θίγοντας όλα τα κρίσιμα θέματα, τα οποία έχουν αναδειχθεί μέσα στην πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που εμπράκτως στηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποφάσισε και φέτος την ενοικίαση εκθεσιακού χώρου στο Περίπτερο 16, προκειμένου να στεγάσει επιχειρήσεις – μέλη του, επιδοτώντας τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΘ

Α. ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Οι επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ θα εγκατασταθούν σε σταντ εμβαδού κατ’ ελάχιστον 18 τμ., καθώς το ανωτέρω πρωτόκολλο προβλέπει ότι σε κάθε  9 τ.μ. εκθεσιακού χώρου δεν μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότερα από 2 άτομα (π.χ. ένας εκθέτης και ένας επισκέπτης). Τα σταντ θα διαθέτουν το βασικό εξοπλισμό: ύψος δομής 2,50μ, δάπεδο από μοκέτα, διαχωριστικά πάνελ, επωνυμία του κάθε εκθέτη στη μετώπη του σταντ, 3 καθίσματα, 1 γραφείο, 1 τραπέζι, δοχείο απορριμμάτων και μία πρίζα 500w.  Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται οι δαπάνες του γενικού φωτισμού, της ψύξης, της φύλαξης, της γενικής και ειδικής καθαριότητας, η τοποθέτηση επιγραφών της παρουσίας του ΕΒΕΘ στην πρόσοψη και στις εισόδους του Περιπτέρου, η ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και η παροχή ηλεκτροδότησης σε κάθε εκθέτη.

Λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία στην οικονομία μας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, αποφάσισε -για τη φετεινή συμμετοχή στη ΔΕΘ- να αυξήσει το ποσοστό επιδότησης προς τα μέλη που θα συμμετάσχουν. Στο πλαίσιο αυτό, το τελικό ποσό που θα καταβάλει κάθε επιχείρηση-μέλος του ΕΒΕΘ για ένα σταντ με βασικό εξοπλισμό, εμβαδού 18 τ.μ., έχοντας εξασφαλίσει την επιδότηση, ανέρχεται στην προνομιακή τιμή των 600€, συμπ. ΦΠΑ., που αντιστοιχούσε μέχρι και πέρυσι σε σταντ εμβαδού 12τ.μ.. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα επιδότησης σταντ εμβαδού περισσότερων τ.μ, πάντα όμως πολλαπλάσιων των 9 τ.μ. (πχ 27, 36 τμ), στην τιμή των 300€/9 τ.μ. συμπ. ΦΠΑ, βάσει διαθεσιμότητας.

 

Β. ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (ΙΧΝΟΣ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ)

Εάν σας ενδιαφέρει η ενοικίαση μόνο ίχνους επί εδάφους, δηλαδή χώρου χωρίς κανένα εξοπλισμό, εμβαδού κατ’ ελάχιστον  18 τμ., προκειμένου να προβείτε σε δική σας κατασκευή, το τελικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλετε, πλέον της επιδότησης του ΕΒΕΘ, ανέρχεται 360€, συμπ. ΦΠΑ. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα επιδότησης ίχνους επί εδάφους, εμβαδού περισσότερων τ.μ, πάντα όμως πολλαπλάσιων των 9 τ.μ. (πχ 27, 36 τμ), στην τιμή των 180€/9 τ.μ. συμπ. ΦΠΑ, βάσει διαθεσιμότητας. Σημειώνεται ότι κατά την ενοικίαση ίχνους επί εδάφους δεν συμπεριλαμβάνεται η παροχή ηλ. ρεύματος, κόστους 22€/Kw πλέον ΦΠΑ., ούτε η σύνδεση ηλ. ρεύματος, για την οποία είναι απαραίτητη η κατάθεση ηλεκτρολογικού σχεδίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι, λόγω των συνθηκών που προκαλεί η πανδημία, οι εκθέτες θα μπορούν να διαθέσουν επί τόπου τα προϊόντα τους προς πώληση, εφόσον αυτά είναι τυποποιημένα.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιδότησης, κατά την οποία θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου, για ένα τουλάχιστον ημερολογιακό έτος και να εξοφλεί κάθε χρόνο, ανελλιπώς, τα τέλη τήρησης της μερίδας της στο ΓΕΜΗ καθώς και τις συνδρομές της στο Επιμελητήριο.

Κατά τη διαδικασία επιλογής θα προτιμηθούν οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση επιδότησης για πρώτη φορά.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΘ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Λόγω της πανδημίας, όλοι οι εκθέτες θα πρέπει να λάβουν γνώση και να εφαρμόσουν σε ό,τι τους αφορά, το Πρωτόκολλο Λειτουργίας της 85ης covid-free ΔΕΘ, που βρίσκεται στον εξής σύνδεσμο.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις επισκέπτονται το σύνδεσμο https://services.helexpo.gr/form/?exhibition=01-TIF-2021-3, συμπληρώνουν τον ΑΦΜ τους και αφού παραλάβουν κωδικούς χρήστη, εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΘ-HELEXPO για να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συμμετοχής τους.  Στην ενότητα «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ» επιλέγουν «ΕΒΕΘ – 85η ΔΕΘ 2021 – 85th TIF 2021» και ακολουθώντας τις οδηγίες, συμπληρώνουν  και υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής.

Β.  Επιπλέον θα πρέπει:

  1. να καταβάλουν το ποσό των 600€ (483,87+24%ΦΠΑ), για το σταντ των 18 τμ, ή το ποσό που αντιστοιχεί στον εκθεσιακό χώρο που έχουν επιλέξει, απευθείας στη ΔΕΘ-HELEXPO  σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
  • ΕΘΝΙΚΗ 223/470300-60                IBAN GR40 0110 2230 0000 2234 7030 060
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5202-002162-792         IBAN GR16 0172 2020 0052 0200 2162 792
  • ALPHA 707/00/2320000394          IBAN GR74 0140 7070 7070 0232 0000 394
  • EUROBANK 0026.0030.96.0200688210  IBAN GR57 0260 0300 0009 6020 0688 210
  1. και να αποστείλουν στο ΕΒΕΘ στo e-mail publicrelations@ebeth.gr, καθώς και στη ΔΕΘ – HELEXPO στο kb@helexpo.gr  αντίγραφο του καταθετηρίου, όπου θα αναγράφεται η συγκεκριμένη Έκθεση (85η ΔΕΘ) και η επωνυμία της επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων, στο τηλ. 2310-370132.

Είναι ευνόητο ότι εάν δεν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις, η Δήλωση Συμμετοχής δεν θα εξετάζεται.

Στη συνέχεια η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας θα εξετάζει τις Δηλώσεις Συμμετοχής και μετά την τελική έγκριση θα τις διαβιβάζει στις επιχειρήσεις για υπογραφή από τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα τις προωθήσουν  υπογεγραμμένες στη ΔΕΘ-HELEXPO AE.

 

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, σας ενημερώνουμε ότι αποδεικτικό προτεραιότητας κατά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής θα αποτελεί η ημερομηνία και ώρα παραλαβής από το ΕΒΕΘ του αντίγραφου του καταθετηρίου του ποσού συμμετοχής.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σημειώνεται, επίσης, ότι το ποσό συμμετοχής θα επιστραφεί αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον εκθεσιακό χώρο του ΕΒΕΘ, λόγω συμπλήρωσης του εμβαδού του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου.

Είναι ευνόητο ότι - λόγω του προνομιακού καθεστώτος συμμετοχής των μελών του ΕΒΕΘ στην Έκθεση - δεν ισχύoυν οι όροι του Κανονισμού Συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ, που έχει συντάξει η ΔΕΘ HELEXPO και αναφέρονται στον τρόπο πληρωμής και στην ακύρωση συμμετοχής (άρθρο 2).

 

Πίσω