decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο και το Στέφανο Κορκολή μαζί για τα Παιδιά της Στοργής, με την υποστήριξη του ΔΙκτύου Αλληλεγγύης και Αρωγής στις 19.2.20 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

17/02/20 10:39

Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο και το Στέφανο Κορκολή, μαζί για τα Παιδιά της "Στοργής" διοργανώνεται την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες θα είναι η Σοφία Μανουσάκη.

Την βραδιά διοργανώνει και στηρίζει ο Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών “ΣΤΟΡΓΗ” με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.


Λίγα λόγια για τους φορείς της διοργάνωσης:

Ο Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών “Στοργή”

Η “Στοργή” ιδρύθηκε το 1991, μετά από την πρωτοβουλία της κας Τίμης Μπακατσέλου μαζί με μια ομάδα γυναικών, που είχαν την κοινωνική ευαισθησία και το όραμα να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα καρκινοπαθή παιδιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου.
Ασχολήθηκε και ασχολείται με διάφορα έργα βοηθώντας τα άρρωστα παιδιά και τους γονείς όπου και όπως είναι δυνατόν. Το πρώτο μεγάλο έργο της Στοργής είναι το Αιματολογικό Κέντρο “Στοργή”, το οποίο κατασκεύασε εξόπλισε επιστημονικά και ξενοδοχειακά και εχάρισε στο Νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Είναι ένα κέντρο μοναδικό στην Ελλάδα και στην Ν. Α. Ευρώπη και ένα από τα πολύ λίγα στον κόσμο σαν αυτόνομο. Δηλαδή δεν χρειάζεται υποστήριξη από κανένα άλλο τμήμα του Νοσοκομείου. Καταλαμβάνει στεγασμένους χώρους 4.000 τετραγωνικών μέτρων, σε 3 ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια. Με αυτό το έργο δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο Στοργής για δεκάδες άρρωστα παιδιά.
Το δεύτερο μεγάλο έργο της Στοργής είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός ξενώνα στην περιοχή της Καλαμαριάς, για τα άρρωστα παιδιά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται για θεραπεία από περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ο Ξενώνας εγκαινιάστηκε το 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και λειτουργεί κανονικά φιλοξεώντας δωρεάν τα παιδιά και τους συνοδούς τους για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ. Ο Ξενώνας διαθέτει 19 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, τραπεζαρία, κυλικείο, χώρους για πλυντήρια – στεγνωτήρια, βοηθητικούς χώρους, χώρους αναψυχής καθώς και χώρους διδασκαλίας ώστε τα παιδιά να μην χάνουν την επαφή τους με τα μαθήματά τους.

Εξοπλισμένος με διάφορους ειδικούς χώρους αλλά και βοηθητικούς χώρους ο Ξενώνας δίνει τη δυνατότητα στις φιλοξενούμενες οικογένειες να καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες τους.
Οι πηγές των εσόδων της Στοργής προέρχονται από τις ετήσιες συνδρομές των μελών, τις χορηγίες, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και τις δωρεές των πολιτών που συγκινούνται από το έργο της. Η Στοργή δεν έχει ζητήσει ποτέ καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής:

Οι σημαντικότεροι επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης συνένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής. Οι φορείς αυτοί είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής σήμερα υποστηρίζει 100 ιδρύματα, ενδιάμεσους φορείς και συσσίτια σε όλο το Βορειοελλαδικό τόξο. Σκοπός ίδρυσής του είναι η κινητοποίηση εταιριών σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στην καθημερινότητά τους και κυρίως τα παιδιά.
Παράλληλα, κύριος στόχος τους είναι η ανάπτυξη μιας κουλτούρας αλληλεγγύης, εθελοντισμού και αγάπης κυρίως στη νέα γενιά.

 

Διοργανωτής: Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών “ΣΤΟΡΓΗ” με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής
Από: 19-02-20  
Εώς: 19-02-20
Πίσω