decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εσπερίδα για τα ρυθμιστικά ζητήματα FDA - Παρακολουθήστε την στο κανάλι του ΕΒΕΘ στο YouTube.

20/05/22 10:06

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες τη διαδικτυακή εσπερίδα με θέμα «Overview of FDA Regulatory Issues Affecting Greek Exporters: Spotlight on Labeling & Advertising of Food Products and How to Manage FDA Inspections», που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2022 και ώρες 16.30-17.30, στην αγγλική γλώσσα.

Η εν λόγω εσπερίδα, που εντασσόταν στη σειρά εσπερίδων προώθησης εξαγωγών, που διοργάνωσε  το Επιμελητήριό μας, με γενικότερο τίτλο «Εξαγωγές: από το Α ως το Ω», σκοπό είχε να ενημερώσει τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ σχετικά με τα ρυθμιστικά ζητήματα του Αμερικανικού Οργανισμού Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), που αφορούν κυρίως τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων στις ΗΠΑ, με έμφαση στις ετικέτες, τους ελέγχους και τη διαφήμιση.

Πληροφορίες / εύρος του διαδικτυακού σεμιναρίου

Δεδομένου ότι ο Οργανισμός FDA των ΗΠΑ ρυθμίζει όλα τα είδη προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, ποτών, συμπληρωμάτων, καλλυντικών, φαρμάκων και συσκευών, οι ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή εξάγουν οποιοδήποτε ελεγχόμενο προϊόν στις ΗΠΑ πρέπει να συμμορφώνονται με διάφορες ρυθμιστικές απαιτήσεις των ΗΠΑ. Αυτό περιλαμβάνει τις απαιτήσεις σήμανσης και διαφήμισης για τα τρόφιμα, οι οποίες καλύπτουν τα πάντα, από τη φυσική ετικέτα του προϊόντος, τα ένθετα, τις συσκευασίες και τις διαφημίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστότοπους και μέσω μαρτυριών και εγκρίσεων.

Επιπλέον, οι εν λόγω επιχειρήσεις υπόκεινται σε επιθεωρήσεις του FDA των ΗΠΑ. Η διεξαγωγή μιας επιθεώρησης ή/και η επαρκής αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης είναι θεμελιώδης για τη συνέχιση των εργασιών στις ΗΠΑ.

Πλέον αυτού, η διασφάλιση ότι η εξαγωγική επιχείρηση πληροί τις νομικές απαιτήσεις μάρκετινγκ είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχή εμπορία τέτοιων προϊόντων, τη μείωση της πιθανότητας ρυθμιστικής επιβολής, την αποφυγή καθυστερήσεων στις εισαγωγές, τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Στο webinar αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

• Επισκόπηση της δικαιοδοσίας και των νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων του FDA των ΗΠΑ
• Κοινά ρυθμιστικά ζητήματα των ΗΠΑ που επηρεάζουν τους Έλληνες εξαγωγείς
• Βέλτιστες πρακτικές για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις επισήμανσης και διαφήμισης
• Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία και τη διαχείριση μιας επιθεώρησης FDA

Ομιλήτρια του webinar ήταν η κα Shelly Garg*, εταίρο της εξειδικευμένης δικηγορικής εταιρίας Amin Talati & Wasserman LLP, που εδρεύει στην Washington, DC.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α' της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ κ. Παναγιώτης Δερμεντζόγου.

Την εν λόγω εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του Επιμελητηρίου μας στο YouToube

Επίσης επισυνάπτουμε, για κάθε ενδιαφερόμενο, την παρουσίαση της κας Shelly Garg, όπου θα βρείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας της.

* Η εταιρία Amin Talati Wasserman ειδικεύεται σε θέματα FDA στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, συμπληρωμάτων διατροφής, καλλυντικών, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων. Παρέχει στρατηγικές συμβουλές από την αρχή του προϊόντος τους με έμφαση στην ενίσχυση της αξίας του προϊόντος, στην απόκτηση ρυθμιστικών εγκρίσεων, στη διασφάλιση της συμμόρφωσης και στην αποφυγή των προκλήσεων των καταναλωτών και των ανταγωνιστών και πλήρεις νομικές υπηρεσίες για τον κύκλο ζωής των προϊόντων που αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του πληθυσμού.

 

Διοργανωτής: ΕΒΕΘ
Από: 18-05-22  
Εώς: 18-05-22
Επισυναπτόμενα Αρχεία
Πίσω