decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

Πρόταση για συμμετοχή της Ελλάδας στα Διεθνή Βραβεία Μόδας της Μασσαλίας

07/01/20 13:56

 

Σε συνέχεια εγγράφου του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, η Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών κοινοποίησε πληροφοριακό υλικό αναφορικά με τα Διεθνή Βραβεία Μόδας Μασσαλίας (17-20.09.2020)

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για μία νέα εκδήλωση (οργανώνεται για δεύτερη φορά, το 2020), αφιερωμένη στα αναδυόμενα ταλέντα, τη διεθνή μόδα και στην ανάπτυξη της βιώσιμης μόδας (sustainable fashion), με στόχο την ανάδειξη των ανερχόμενων σχεδιαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στους αγοραστές της ευρύτερης περιοχής της Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής.

Στόχος των διοργανωτών, είναι η παρουσίαση της νέας γενιάς Ελλήνων σχεδιαστών μόδας συνδυάζοντας την παράδοση και τον νεωτερισμό, ιδίως με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, μέσω επιδείξεων μόδας, στις οποίες θα προβάλλονται, όχι μόνον, οι δημιουργίες των σχεδιαστών αλλά και ελληνικές μάρκες ομορφιάς και καλλυντικών (make up και hairstyle), σε ειδικά διαμορφωμένη «γωνιά» στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Παράλληλα, προτείνεται, η διοργάνωση εκθέσεων, προκειμένου να παρουσιαστεί το ελληνικό ταλέντο στη βιοτεχνία, τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.

Σε επίπεδο δημοσιότητας, οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν από συνεντεύξεις/φωτογραφήσεις που θα δημοσιευθούν στην έντυπη ηλεκτρονική έκδοση των Διεθνών Βραβείων Μόδας της Μασσαλίας ενώ τα διαφημιστικά τους φυλλάδια, προϊόντα ή δείγματα θα συμπεριλαμβάνονται στις διαφημιστικές τσάντες που θα διανέμονται από τους διοργανωτές.

Επικεφαλής εκπρόσωπος της ελληνικής συμμετοχής θα απευθύνει ομιλία, κατά το κεντρικό κοκτέιλ, για την παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας (σχεδιαστές μόδας, προϊόντα ομορφιάς, σύγχρονοι καλλιτέχνες).

Το συνολικό κόστος συμμετοχής χώρας μας, ανέρχεται σε 45.000 € (άνευ φόρων) καλύπτοντας, τη συμμετοχή 10 σχεδιαστών, μίας εταιρίας καλλυντικών, 1 hair stylist, 1 καλλιτέχνη και 2 managers, για 6 διανυκτερεύσεις, επιδείξεις μόδας, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων, την «ελληνική γωνιά ομορφιάς», καφέ, ποτά snacks, συμμετοχή στην έκθεση, με επίσημη ομιλία στα εγκαίνια, συνεντεύξεις/φωτογραφίες στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εκδήλωσης.

Στο πρώτο Σαλόνι Μόδας της Μασσαλίας (Fashion South & Design), συμμετείχε το Μαρόκο, με 28 σχεδιαστές μόδας, σε εθνικό περίπτερο που προσήλκυσε 450 εμπορικούς επισκέπτες, έχοντας την υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης των Επενδύσεων και των Εξαγωγών του Μαρόκο (ΑDMIE) και της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και Ενδύματος του Μαρόκο (AMITH), προκειμένου να παρουσιάσουν μαροκινούς σχεδιαστές και τη γνωστή σχολή μόδας Casa Moda Academy,

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους της Galerie Lafayet να στηρίξει τη φετινή διοργάνωση.

Τέλος, επισημαίνεται από το Γραφείο ΟΕΥ Παρισίων, αναφορικά με τα πλεονεκτήματα συμμετοχής της χώρας μας στην συγκεκριμένη εκδήλωση (παρουσία σε μια σημαντική αγορά με υψηλή αγοραστική δύναμη, ευκαιρία ανάδειξης του ελληνικού design και της δυναμικής των Ελλήνων Σχεδιαστών και των νέων δημιουργών σε τομείς που η ελληνική παρουσία δεν είναι, τόσο καθιερωμένη), λαμβανομένου υπόψη, προς συνεκτίμηση (για προσθήκη ασφαλιστικών δικλείδων), τόσο του νεοσύστατου της διοργανώτριας εταιρίας KPOL & CO (ημερομηνία ίδρυσης, Μάρτιος 2019), όσο και του χαμηλού ιδρυτικού κεφαλαίου (μόλις 50 Ευρώ), αλλά και του πολύ μικρού αριθμού των εργαζομένων, σύμφωνα με τη Βάση Δεδομένων Kompass.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

με τους διοργανωτές FASHION SOUTH & DESIGN,
Μr. Christophe Correa, christophe.correa@gmail.com, christophe@fashionsouthanddedign.com, τηλ: 0033613985897
καθώς και με το
Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων  της Ελληνικής Πρεσβείας των Παρισίων, υπεύθυνο Γραφείου κ. Εμμανουήλ Στάντζο, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ A', τηλ. (00331) 47202660, 4709215, 47201245 και e-mail: ecocom-paris@mfa.gr

 

Από: 17-09-20  
Εώς: 20-09-20
Πίσω