decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

RESTART “CYPRUS-EUROMED” EXPO FORUΜ 11-16/11/2020

13/08/20 12:12

 

Το RESTART “CYPRUS-EUROMED” EXPO FORUΜ διοργανώνεται από το IMC Expo Centre, το EURO-MED TDS η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) μεταξύ 13 και 16 Νοεμβρίου 2020

Στόχος του Συνεδρίου είναι να υποστηρίξει τις χώρες της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής, να συγκρίνουν εμπειρίες και να εξεύρουν τρόπους συνεργασίας για θωράκιση των υποδομών Υγείας και να λάβουν μέτρα για την ταχύτερη επανεκκίνηση των οικονομιών τους και την επιστροφή τους σε βιώσιμη ανάπτυξη, η οποια να φτάσει και να ξεπεράσει τα προ Κορωνοϊού επίπεδα.
Ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια ευρύτατη γεωγραφική περιοχή, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες ή ακόμα να εξεύρουν επενδυτές για τις δραστηριότητές τους.  

Ειδική σημασία αναμένεται να δοθεί στις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.  Από τις χώρες που συμμετέχουν, πέραν της Κύπρου, θεωρούμε ότι η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες θα εκπροσωπηθούν με μεγάλα εθνικά περίπτερα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέλη σας. Η σημασία της εκδήλωσης δεν περιορίζεται στην παρουσία εκθετών αλλά και στην παρουσία εμπορικών επισκεπτών και επενδυτών από τις χώρες αυτές.   

Η συμμετοχή του ευρωπαϊκού οργανισμού EURO-MED TDS που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου, με αποστολή την προώθηση και ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών και των υπολοίπων χωρών της Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής, ενδυναμώνει το περιφερειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης την οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει θέσει υπό την Αιγίδα του και το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews θα προβάλει στα προγράμματα του.

Η δομή του RESTART “CYPRUS - EUROMED” EXPO FORUΜ περιλαμβάνει μεγάλη έκθεση προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών όπως και συνέδριο, το οποίο πέραν του εναρκτήριου τελετουργικού μέρους στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα καλύψει σε θεματικές ενότητες που θα διαρκέσουν τέσσερις μέρες μεταξύ άλλων τους τομείς: 

 • Οικονομίας
 • Εμπορίου
 • Τουρισμού
 • Υγείας
 • Ενέργειας
 • Κατασκευών
 • Βιομηχανίας
 • Περιφερειακής Συνεργασίας
 • Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας 
 • Επενδύσεων και Εναλλακτικών Πηγών Χρηματοδότησης
 • Ναυτιλίας
 • Υπηρεσιών

Η θεματολογία του συνεδρίου αλλά και η παρουσία εμπορικών αγοραστών από μια ευρύτατη γεωγραφική περιοχή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέλη σας.  Ταυτόχρονα η δυναμική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός που διοργανώνεται στην Κύπρο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για περεταίρω διεύρυνσης των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών και επαναβεβαίωσης του ρόλου της Ελλάδας σαν του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί πως το RESTART “CYPRUS -EUROMED” EXPO FORUΜ προσφέρεται όχι μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και για τις χιλιάδες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που εδώ και χρόνια συνεργάζονται με τις αντίστοιχες Κυπριακές.  

Επισυνάπτεται σημείωμα για το RESTART “CYPRUS - EUROMED” EXPO FORUΜ, οπου εκ μέρους των διοργανωτών προσφέρονται ευνοϊκοί όροι για τη συμμετοχή και την προβολή των ελληνικών εταιρειών, ενώ το Τμήμα Υποστήριξης Εκθετών του κέντρου θα αναλάβει τη διευθέτηση κατ’ ίδιαν επιχειρηματικών συναντήσεων με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Κύπρο αλλά και από τις γειτονικές μας χώρες με ειδικό ενδιαφέρον στα προϊόντα της κάθε εταιρείας. 

Για περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται απευθείας στον κ. Ιάκωβο Κωνσταντινίδη, Γενικό Διευθυντή του IMC Expo Centre
Restart “Cyprus-Euromed” Expo Forum
IMC Expo Centre
τηλ.: +357 22 482206
κιν: +357 99641641,  Fax: +357 22 485214
Email: i.c@imcexpocentre.com

Από: 13-11-20  
Εώς: 16-11-20
Επισυναπτόμενα Αρχεία
Πίσω