decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών “FOODEXPO DIGITAL 2021”

13/04/21 11:26

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής των αγροτικών της προϊόντων και της αναγκαιότητας προσαρμογής όλων μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή στην ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO DIGITAL 2021 την περίοδο από 14 έως 18 Ιουνίου 2021.

Οι νέες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς και η νέα πραγματικότητα, η οποία καθιστά τη φυσική παρουσία σε εκθεσιακά γεγονότα και την επαφή των επιχειρήσεων με διεθνείς αγοραστές αδύνατη, αλλά και η συνεχιζόμενη ανάγκη για εμπορικές συναντήσεις και επικοινωνία, μας οδηγεί σε αναθεωρημένα εργαλεία προώθησης της γαστρονομίας, των τροφίμων και ποτών και του παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας μας, μέχρι την επαναφορά των live εκθεσιακών γεγονότων.

Η FOODEXPO DIGITAL 2021 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή μέσω της custom made ηλεκτρονικής πλατφόρμας της FORUM AE, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκθέτες και επισκέπτες για κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί.

Η FOODEXPO DIGITAL 2021, θα φέρει σε διαδραστική και ουσιαστική επαφή τους εκθέτες της με περισσότερους από 30.000 σημαντικούς Έλληνες και ξένους αγοραστές, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες και στελέχη σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, παραδοσιακά παντοπωλεία και delicatessen, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, χώρους εστίασης, κάβες, αρτοποιεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Η custom made διαδραστική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή έκθεση, δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες της να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες Έλληνες και διεθνείς food traders και να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες μαζί τους.

Παράλληλα, μέσα από τη digital πλατφόρμα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν προϊόντα και υπηρεσίες από κορυφαία brands του κλάδου τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα προφίλ των ψηφιακών εκθετών και μετά το τέλος της FOODEXPO DIGITAL 2021.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας στην εν λόγω ψηφιακή έκθεση είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση, η οποία θα προβληθεί σε video διάρκειας 2 ωρών, στην ψηφιακή πλατφόρμα της έκθεσης, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων και την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Για την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην ψηφιακή έκθεση FOODEXPO DIGITAL 2021, την περίοδο 14-18 Ιουνίου 2021, παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή (επισυνάπτεται. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 20 Απριλίου 2021.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων μπορείτε να λάβετε πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330395, κος Γεώργιος Γκανάτσιος και 2313330391 κα Χαρίκλεια Τσιαμπαλή.

Σημειώνεται ότι εάν ενδιαφέρεστε να μετάσχετε στην εν λόγω διοργάνωση μπορείτε να αξιοποιήσετε το Πρόγραμμα Ενίσχυσης  Εξωστρέφειας που προσφέρει στα μέλη του το ΕΒΕΘ, επιδοτώντας τη συμμετοχή  τους σε δράσεις επιχειρηματικής εξωστρέφειας (για περισσότερα πατήστε εδώ)


 

Πίσω