decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕΘ Ιωάννη Μασούτη - Απολογισμός

31/12/18 11:50

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΒΕΘ Ιωάννη Μασούτη - Απολογισμός

 

Aκολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:


"Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας στη Β. Ελλάδα μιλάει στη Voria.gr για την εμπειρία του στο ΕΒΕΘ, την πόλη, τη χώρα και το ελληνικό λιανεμπόριο.

Για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα στην εποχή μετά τα μνημόνια αλλά και για τα αναπτυξιακά στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η Θεσσαλονίκη μιλάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης, στη συνέντευξη που δίνει στη Voria.gr, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους στο τιμόνι του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μασούτη, η φράση «συγκρατημένη αισιοδοξία» είναι αυτή που ταιριάζει στις προσδοκίες για την πορεία του λιανεμπορίου το 2019, επικαλούμενος και τη σημαντική βελτίωση του ισοζυγίου εγγραφών-διαγραφών στο μητρώο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος εξηγεί πώς καταφέρνει να ανταποκρίνεται ταυτόχρονα στις τεράστιες απαιτήσεις που έχει η θέση του επικεφαλής της μεγαλύτερης επιχείρησης της Βόρειας Ελλάδας και στις αυξημένες υποχρεώσεις του ως προέδρου του ΕΒΕΘ.

Και είναι πραγματικά αξιοσημείωτος ο ενθουσιασμός στο πρόσωπό του όταν αναφέρεται στα πεπραγμένα της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης τον τελευταίο χρόνο, όπως και ο σεβασμός με τον οποίο μιλάει για τους προκατόχους του αλλά και γενικά για τους ανθρώπους του ΕΒΕΘ, καθώς με κάθε ευκαιρία τονίζει τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας.

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώσατε έναν χρόνο στην προεδρία του ΕΒΕΘ. Ποιος είναι ο απολογισμός αυτού του έτους, ποιοι οι στόχοι σας για το Επιμελητήριο από εδώ και πέρα;

Όπως είχα πει και στο ξεκίνημα της θητείας μου στην προεδρία του ΕΒΕΘ, είναι πολύ φιλόδοξο να προσπαθεί κανείς να ανεβάσει έναν φορέα που βρίσκεται ήδη ψηλά. Καταφέραμε να πετύχουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίσουμε. Πρέπει βέβαια να τονίσω ότι το έργο που παράγεται είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας τόσο της διοίκησης, που θέτει τους στόχους, όσο και του στελεχιακού δυναμικού που το υλοποιεί.

Στη διάρκεια των σχεδόν 12 μηνών της νέας διοίκησης υπό την προεδρία μου, καταφέραμε να επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών μας, στοιχείο που μας επιτρέπει να «ακούμε» τις απόψεις τους και να προσπαθούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες που να ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες τους.

Υλοποιήσαμε σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, με στόχο της ανάπτυξη της εξωστρέφειας, ενώ συνεχίσαμε την πολιτική επιδότησης των μελών που μετέχουν σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεκινήσαμε θεματικές εκδηλώσεις δικτύωσης των μελών μας με πρώτους τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και των δομικών υλικών και κατασκευών.

Δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στο σημαντικότατο θέμα της διασφάλισης των εμπορικών σημάτων και επωνυμιών που περιλαμβάνουν τον όρο Μακεδονία και παραγώγων του.

Συνεχίσαμε και μάλιστα με εντατικότερο ρυθμό, την προσφορά υπηρεσιών κατάρτισης στα μέλη του επιμελητηρίου, μιας υπηρεσίας που παρέχεται εδώ και είκοσι χρόνια και η οποία στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μελών μας.

Εγκαταστήσαμε ένα νέο, πιο ευέλικτο και λιγότερο δαπανηρό σύστημα μηχανοργάνωσης και πρόκειται σύντομα να υλοποιήσουμε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς όφελος των μελών μας.

Εξοικονομήσαμε πόρους άνω των 110.000 ευρώ μέσω της κατάρτισης και υπογραφής νέων συμβάσεων με τους προμηθευτές του ΕΒΕΘ.
Τέλος, δρομολογούμε την δημιουργία του νέου δικτυακού χώρου του EBEΘ που σε συνδυασμό με την είσοδο του στα κοινωνικά δίκτυα θα δώσουν στο Επιμελητήριο μια νέα ‘βιτρίνα’.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/giannis-masoutis-pente-pilones-gia-tin-anaptixi-tis-thessalonikis

Πίσω