decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

Τα Κουπόνια Καινοτομίας για τις ΜΜΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκαν στο ΕΒΕΘ στις 5 Φεβρουαρίου

10/02/20 10:12

 

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη Δράση «Κουπόνια Καινοτομίας για τις ΜΜΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας’’- Χρήσιμες οδηγίες για την ορθή υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης» είχαν επιχειρήσεις, σύμβουλοι επιχειρήσεων και ερευνητές, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, αρμόδιο εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΠ ΠΚΜ)- ΕΦΕΠΑΕ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης (Βιοτεχνικό-ΒΕΘ, Εμποροβιομηχανικό-ΕΒΕΘ και Επαγγελματικό Επιμελητήριο-ΕΕΘ), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων  (ΣΕΒΕ).

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ανακοινώνοντας την απόφαση της ΠΚΜ να προκηρύξει σύντομα νέες δράσεις για την ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό και την κατάρτιση των στελεχών των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης Δράσης «Κουπόνια Καινοτομίας» για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τη μεταφορά της απαραίτητης τεχνογνωσίας και τεχνολογίας για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και νέων διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης των επιχειρήσεων. Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι, το 2020 θα είναι «Έτος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ενώ ευχαρίστησε τον Ενδιάμεσο Φορέα ΕΦΕΠΑΕ και τον εταίρο του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για την εξαιρετική συνεργασία στη διαχείριση και υλοποίηση των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου στο χαιρετισμό του ευχήθηκε η φετινή χρονιά να είναι χρονιά επενδύσεων για τις επιχειρήσεις, με λιγότερη γραφειοκρατία, και περισσότερα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ενώ γνωστοποίησε τη διαρκή ετοιμότητα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και του ΕΦΕΠΑΕ να ανταποκριθεί στις διαχειριστικές απαιτήσεις των προγραμμάτων για την ταχεία προώθηση των κονδυλίων στις επιχειρήσεις σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στην προσφώνησή του, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δράση εδράζεται και στην εμπειρία που αποκτήθηκε από  το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κατά τη διαχείριση τριών ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, με αντικείμενο τη χορήγηση «κουπονιών καινοτομίας»  σε συγκεκριμένους τομείς.  Ο κ. Βλαχογιάννης εξέφρασε την εκτίμησή του για την ανταπόκριση της Περιφέρειας, η οποία ενσωμάτωσε αυτή την πολύτιμη εμπειρία  των «κουπονιών» στην παρούσα δράση ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τη Διεύθυνση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας ΚΜ καθώς και το ΚΕΠΑ –ΑΝΕΜ.

 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε το στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και Υπεύθυνη της Δράσης «Κουπόνια Καινοτομίας» κα Καλλίνα Τσελεκίδου, η οποία παρουσίασε τα βασικά σημεία της Δράσης, σύμφωνα με τα οποία η Δράση έχει προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 4 εκ ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 100% για την εκπόνηση μελέτης μεταφοράς τεχνογνωσίας καινοτομίας που αποτελεί την επιλέξιμη δαπάνη της Δράσης με προϋπολογισμό από 1000-10.000,00€. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά και η καταληκτική προθεσμία είναι στις 28/2/2020. Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΠ/ΚΜ).

 

Μετά την κα Τσελεκίδου το λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητάς Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος παρουσίασε τις Δράσεις της Περιφέρειας για την προώθηση της καινοτομίας και τη συνεργασία των επιχειρήσεων με φορείς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας και ευρύτερα μέσω του Μηχανισμού Yποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (One Stop Liaison Office) που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις.

 

Η κα Σοφία Τσακίρη από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ και ο κ. Νίκος Κατσιαδάκης από το Τμήμα Εξωστρέφειας του ΕΚΕΤΑ παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τις δυνατότητες του ΑΠΘ και του ΕΚΕΤΑ να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας μέσω των Ινστιτούτων, των Εργαστηρίων και του Ανθρώπινου Δυναμικού που διαθέτουν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους για να συνεργαστούν στο πλαίσιο της Δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Κουπόνια Καινοτομίας για τις ΜΜΕ, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

Πίσω