ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιχειρηματικές ανταλλαγές του έργου COLUMBUS 10, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Erasmus for Young Entrepreneurs”

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Erasmus for Young Entrepreneurs (ΕΥΕ) είναι ένα πρόγραμμα διακρατικών ανταλλαγών μεταξύ νέων ή δυνητικών και έμπειρων επιχειρηματιών.

Χάρη στο Erasmus for Young Entrepreneurs:

  •  Οι Νέοι Επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.
  •  Οι Έμπειροι Επιχειρηματίες (Επιχειρηματίες Υποδοχής)  επωφελούνται από την φρέσκια ματιά και τις εξειδικευμένες δεξιότητες του νέου επιχειρηματία.
  •  Και οι δύο πλευρές αποκτούν μια πολύτιμη διακρατική δικτύωση.

Απώτερος σκοπός του ΕΥΕ είναι να διευρυνθεί η συνεργασία ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Τα έξοδα διαμονής του νέου επιχειρηματία χρηματοδοτούνται κατά ένα μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι διαδικασίες συμμετοχής στο Erasmus for Young Entrepreneurs είναι απλές και πραγματοποιούνται μέσω ειδικής on-line πλατφόρμας του Προγράμματος.

Οι επιχειρηματίες, νέοι και έμπειροι, υποστηρίζονται για τη συμμετοχή τους από Ενδιάμεσους Οργανισμούς όπως το ΕΒΕΘ.

Στο ΕΥΕ μπορούν να συμμετάσχουν:

  • ως Νέοι Επιχειρηματίες άτομα που είναι είτε «εν δυνάμει» επιχειρηματίες είτε έχουν ανοίξει την επιχείρησή τους εντός των τελευταίων 3 ετών.
  • ως Επιχειρηματίες Υποδοχής ιδιοκτήτες/εταίροι ή ασκούντες επιχειρηματικότητα σε επίπεδο Δ.Σ. μικρομεσαίων επιχειρήσεων (βάσει του ορισμού της Ε.Ε.), που διαθέτουν τουλάχιστον 3ετή επιχειρηματική εμπειρία.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υλοποιεί το Erasmus for Young Entrepreneurs, ως Ενδιάμεσος Οργανισμός, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό εταιρικό σχήμα Columbus 10, από την 01.02.2023 και μέχρι τις 31.01.2027.

Δεδομένων των παραπάνω, το ΕΒΕΘ καλεί, Νέους/Εν Δυνάμει και Έμπειρους Επιχειρηματίες που διαμένουν/δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs, να έρθουν σε επαφή με το Επιμελητήριο, Τμήμα Μελετών & Έρευνας, τηλ. 2310 370181, υπεύθυνος Γιώργος Εμμανουηλίδης, e-mail emmanouilidis@ebeth.gr.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται επίσης στο δικτυακό τόπο του Προγράμματος, Erasmus Νέοι Eπιχειρηματίες (erasmus-entrepreneurs.eu), μέσω του οποίου παρέχεται πρόσβαση και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, καθώς επίσης στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, www.ebeth.gr.

Επισυνάπτονται: η αναλυτική πρόσκληση συμμετοχής του ΕΒΕΘ, καθώς επίσης ενημερωτικό υλικό του Erasmus for Young Entrepreneurs και του Columbus 10.

 

 

Επισυναπτόμενα αρχεία
COLUMBUS 10 Πρόσκληση συμμετοχής_Γενικό.pdf
3fold Columbus10 brochure_EU_logo_for_web.pdf
flyer_general.pdf