ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

Με 9 επιχειρήσεις-μέλη του το ΕΒΕΘ στην 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία Forward Green από τις 8-10 Ιουνίου στη ΔΕΘ-HELEXPO

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με εννιά επιχειρήσεις-μέλη του συμμετέχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, Ενέργεια, Δόμηση Forward Green (FG Expo), η οποία πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 8-10 Ιουνίου 2023.

Το ΕΒΕΘ ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για προσέγγιση της οικονομίας και της ανάπτυξης με μία αειφόρο οπτική, συμμετέχει στη Forward Green τόσο με δικό του περίπτερο όσο και μέσω της επιδότησης της συμμετοχής εννιά επιχειρήσεων-μελών του, καταλαμβάνοντας συνολικό εκθεσιακό χώρο 221 τμ.

Οι εννιά επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι ακόλουθες: 

1.          EAST WEST GREECE MON.IKE

2.          FIL.ECO IKE

3.          ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ

4.          ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

5.          ΒΙΟΣΤΕΡΕΑ ΑΕ

6.          TEXCYCLE GREECE MON IKE

7.          ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΒΙΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΚΕ

8.          ΤΟΥΛΗΣ ΔΙΑ ΑΕ

9.          BTC - ΑΦΟΙ Κ. ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗ ΟΕ

 

Οι εν λόγω επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους κλάδους:  ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων, επεξεργασία αποβλήτων, υπηρεσίες και τεχνολογίες απορριμμάτων, διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, συμβουλευτική, συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και χρησιμοποιούμενων λιπών, ανανεώσιμες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, βιοαέριο, βιοκαύσιμα, διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, ενέργεια, επεξεργασία νερού και υγρών αποβλήτων, συστήματα για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, διαχείριση φυσικών πόρων, υδραυλικά συστήματα, εξαρτήματα, υπηρεσίες, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, τεχνολογίες περιβάλλοντος και φωτοβολταϊκά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λάβει χώρα το 1ο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας-Forward Green, όπου «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας» θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του Forum, μιας σημαντικής πλατφόρμας ανταλλαγής απόψεων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου.

Στο Forum, στο βήμα του οποίου θα βρεθούν εγνωσμένου κύρους Έλληνες και ξένοι ομιλητές, την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 15:00 θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο πάνελ με τίτλο “Ο επιχειρηματικός τομέας: περιβαλλοντική και κοινωνική διακυβέρνηση – ESG, o Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΘ, κ. Παναγιώτης Μενεξόπουλος.

Το Φόρουμ θα ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και θα παρουσιάσει καινοτόμες πρακτικές για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, του σύγχρονου επιχειρείν και της οικονομίας εν γένει υπό το πρίσμα αυτό.

Το Forum για την Κυκλική Οικονομία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με την εταιρεία Improvetech και το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β), που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 11:00 – 18:00, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο  Περίπτερο 15, στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και επιχειρήσεις από τη Βουλγαρία, που είναι η τιμώμενη χώρα της Έκθεσης, καθώς και οι ελληνικές επιχειρήσεις-εκθέτες, αλλά και επισκέπτες, που θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν το επιχειρηματικό προφίλ τους στην πλατφόρμα επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Match στον ακόλουθο σύνδεσμο.