ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE 2023 H IRIDA Α.Ι. Technologies πρώτευσε στο Διαγωνισμό

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας και των Startups, το 3ο «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S Center) της Cisco, στη Θεσσαλονίκη.

Τον διαγωνισμό κέρδισε η Startup IRIDA A.I. TECHNOLOGIES (https://irida-tech.ai/), τη 2η θέση πήρε η ManaGi (https://www.managi.eu/) και την 3η η ComeTogether (https://cometogether.network/).

Ακόμη, ειδικά βραβεία στον κλάδο του τουρισμού κέρδισαν οι StartUp kleesto (https://kleesto.com/) και Upiria (https://www.upiria.com/), ενώ για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ειδικό βραβείο κέρδισε η MagBid.

Οι 17 Startup επιχειρήσεις διαγωνίστηκαν ενώπιον κριτικής επιτροπής τεχνοκρατών και experts σε θέματα καινοτομίας και χρηματοδοτήσεων.

Όλες οι Startup επιχειρήσεις μπορούν να «ταξιδέψουν» στο παγκόσμιο συνέδριο του WeMakeFuture! Festival στο Rimini της Ιταλίας στις 13, 14 & 15 Ιουνίου 2024.

Οι τρεις πρώτες Startup θα έχουν τη δυνατότητα παρουσίασης της ιδέας τους στο διεθνή διαγωνισμό και στο κοινό του WeMakeFuture! Festival.

Η 3η διοργάνωση στην Ελλάδα του «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE 2023» πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (www.italchamber.gr), σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (www.ebeth.gr) και το Search On-WeMakeFuture! Festival (Ιταλία, www.wemakefuture.it).

Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος το 3ο «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE» φιλοξένησε ως ομιλητές κορυφαίους τεχνοκράτες και επικεφαλής φορέων καινοτομίας και ανάπτυξης start-up επιχειρήσεων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ομιλία απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος και βραβεύτηκε από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τη διάκριση των καλύτερων Ελληνικών Startups, στόχος είναι στο παγκόσμιο συνέδριο του WeMakeFuture! Festival να αναδειχθεί μία ελληνική συμμετοχή και με θεσμικό χαρακτήρα, καθώς θα έχει την υποστήριξη του Elevate Greece, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του CTE.COBO (Κέντρο Τεχνολογίας του Δήμου Μπολόνιας).

Το WMF αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διεθνείς θεσμούς digital και social innovation και στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί του «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE» ήταν οι εταιρείες Vimar Hellas SA, Deloitte Greece, Movyon Southeast Europe, Cisco, PwC και Scentia Legis-Margaropoulos & Associates Law Firm.

Υποστηρικτές ήταν οι φορείς και εταιρείες Elevate Greece, CRIF, Thessaloniki Innovation Zone, OK!Thess, Anthology venture και CTO Bologna.