ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

1ο Συνέδριο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης με θέμα:"Η εξέλιξη του θεσμού της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης: Ζητήματα και προκλήσεις", στο ΕΒΕΘ, την 1η Μαρτίου

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στο 1ο Συνέδριο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης με θέμα: «Η εξέλιξη του θεσμού της Οικογενειακής Διαμεσολάβησης: Ζητήματα και Προκλήσεις» την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 14:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, 2ος όροφος.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βρείτε εδώη δικονομική και ουσιαστική προσέγγιση της οικογενειακής διαμεσολάβησης, η εξέλιξη, οι προκλήσεις, τα προβλήματα, οι προοπτικές, οι εφαρμογές και οι οπτικές στην οικογενειακή διαμεσολάβηση εντός Ελλάδος, αλλά και διεθνώς, με ομιλητές διακεκριμένους καθηγητές, δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους, εκπαιδευτές διαμεσολαβητών του ΙΚΔΘ, εξειδικευμένους διαμεσολαβητές και ειδικούς θεραπευτές.

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (Ι.Κ.Δ.Θ.), ιδρύθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ συστάθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Π.Δ. 123/2011. Έχει λάβει την έγκριση λειτουργίας του από την Επιτροπή Πιστοποίησης του άρθρου 6 του ν.3898/2010 περί διαμεσολάβησης, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία (100/100). Από συστάσεως του και μέχρι σήμερα πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους λειτουργίας τόσο με βάση το προϊσχύσαν δίκαιο όσο και με τα προβλεπόμενα πλέον στον ν.4640/2019. Το Ι.Κ.Δ.Θ. συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων (Ε.Ι.Ε.Σ.), με έδρα την Ελλάδα, και την ADR – ODR International, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση του Ι.Κ.Δ.Θ. πληροί τα κριτήρια πιστοποίησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου Αστικής Διαμεσολάβησης του Ηνωμένου Βασιλείου, του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης και του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης της Σιγκαπούρης. Επιπλέον, όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα διέπονται από άρτια επιστημονική πλαισίωση και διδακτική επάρκεια, ενώ η διάρθρωσή τους όπως επίσης και το εκπαιδευτικό υλικό έχει λάβει έγκριση από την επιστημονικά υπεύθυνη του Ι.Κ.Δ.Θ., κα Καλλιόπη Μακρίδου, Καθηγήτρια Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι τα προγράμματα κατάρτισης του Ι.Κ.Δ.Θ. παρέχουν το ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση σε διεθνές επίπεδο. Το Ι.Κ.Δ.Θ. από τον Απρίλιο του 2013 έχει ολοκληρώσει πληθώρα κύκλων Βασικής Εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση σε Αστικές και Εμπορικές Διαφορές αλλά και σεμιναρίων μετεκπαίδευσης με διαφορετικές θεματικές και τομείς εστίασης. Έχει διοργανώσει εκδηλώσεις και επιστημονικές ημερίδες από κοινού με διάφορα Επιμελητήρια, Οργανισμούς, Συλλόγους όπως επίσης και με τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέλος, έχει λάβει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την εξαιρετική χρησιμότητα της διαμεσολάβησης σε διάφορους τομείς και πεδία εφαρμογής του Δικαίου και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς και επιστημονικά τεκμηριωμένου πλαισίου για τη δυναμική της εξέλιξη.

Επισυναπτόμενα αρχεία
programma.pdf