ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι εφορίας: Όλες οι αλλαγές που φέρνει το ν/σ για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαικδασίας - Σε διαβούλευση έως 8/4

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και ενισχύουν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολίτη για τα φορολογικά ζητήματα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η εφαρμογή ήδη από φέτος της σημαντικής μεταρρύθμισης για την απαλλαγή 1 εκατομμυρίου φορολογουμένων, που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις, από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Στις περιπτώσεις αυτές η φορολογική δήλωση θα συντάσσεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ και θα οριστικοποιείται επίσης αυτόματα, ενώ ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει αντιρρήσεις εντός της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Μπορείτε να λάβετε μέρος στη διαβούλευση μέχρι τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 και ώρα 08:00, στο opengov.gr.