ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

Στις 21 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με 17.000 δρομείς!

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ομορφότερη στιγμή της χρονιάς πλησιάζει για τη Θεσσαλονίκη, που θα υποδεχθεί ένα ανθρώπινο ποτάμι 17.000 δρομέων την Κυριακή 21 Απριλίου και θα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, που ενώνει το ιστορικό παρελθόν της Μακεδονίας με το παρόν και το μέλλον, συνδέοντας την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσει για άλλη μια φορά μία μοναδική γιορτή που δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, σε αθλητικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό-οικονομικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 07:30, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 08:30, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 12:30, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος θα διεξαχθεί ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (ώρα έναρξης 08:30, αφετηρία: Πλατεία Αριστοτέλους). Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί για άλλη μία χρονιά ένα τετράωρο πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών μαθητών δημοτικών σχολείων, καθώς και παιδικό πρωτάθλημα σκάκι, μετατρέποντας τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin σε μια μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια.

Το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης έχει ως εξής:

- Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των αγώνων, το Σάββατο (20/04), καλύπτοντας την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης, διερχόμενη από 13 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

- Το Σάββατο (20/04) θα διοργανωθεί και Ενημερωτική Ημερίδα του Μαραθωνίου στην Αίθουσα «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ-HELEXPO, με θέμα «Ο αθλητισμός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες: Από το περπάτημα μέχρι τον Μαραθώνιο».

- Παράλληλα με τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) με την υποστήριξη της ΟΕ της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσης ότι 1.500 επιπλέον θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη (18/04) μέχρι το Σάββατο (20/04), ώρες 10:00 - 19:00.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν.

Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και  Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.gr και www.alexanderthegreatmarathon.org