ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για το συστημικό μάνατζμεντ, στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Μαΐου

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών (ΕΕΣΜ) και το CSAP Mastering Program πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00, στο Ξενοδοχείο «Makedonia Palace» (Αίθουσα Αμφιτρύων) την Επαγγελματική Εσπερίδα με τίτλο: Αναγκαίο Συστημικό Μάνατζμεντ για Αποτελεσματική Επιχειρηματικότητα

Βασικός στόχος της Εσπερίδας είναι η ανάδειξη της Συστημικής Σκέψης και των μεθοδολογιών εφαρμογής της στον επιχειρηματικό χώρο, ως αναγκαίες πλέον προσεγγίσεις για τη βελτίωση της οργάνωσης και της λειτουργικότητας των επιχειρήσεων. Στις νέες συνθήκες και προκλήσεις της αγοράς η Συστημική Σκέψη αποτελεί νομοτελειακά το δρόμο για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας. 

Η εσπερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Παρακολούθηση χωρίς κόστος συμμετοχής και LIVE από απόσταση για μόνο 150 θέσεις.

Υποχρεωτική Εγγραφή εδώ

Λίγα λόγια για το συστημικό μάνατζμεντ

Η σύγχρονη κοινωνία, η σύγχρονη αγορά χαρακτηρίζονται από μεγάλη πολυπλοκότητα. Από πλήθος παραμέτρων οι οποίες μεταβάλλονται ταχύτατα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για να διαμορφώσουν και να διατηρήσουν τα απαραίτητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ώστε να υπάρχουν σε ένα περιβάλλον που είναι πλέον διεθνές -αν όχι παγκόσμιο.

Οι παραδοσιακοί τρόποι διαχείρισης και ανάπτυξης των επιχειρήσεv εμφανίζουν κόπωση, συχνά είναι αδύναμοι ή και ακατάλληλοι! Νοιώθουμε τις εξελίξεις να μας ξεπερνούν….

Ένα υπαρκτό, σημαντικό και καταγεγραμμένο πρόβλημα είναι η μεγάλη δυσκολία στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, αλλά και η ανεύρεση των κατάλληλων στελεχών.

Οι δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι σύγχρονοι επιχειρηματίες είναι ένα σημαντικό ζητούμενο, δύσκολο όμως να αναπτυχθεί στην τόσο εντατική καθημερινότητά!

Από την άλλη, η ανεύρεση κατάλληλων στελεχών -όχι μόνο μορφωμένων και με την όποια εμπειρία- ικανών να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των όσων απαιτεί η εποχή μας είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Τόσο ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας όσο και τα στελέχη του πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ζητήματα πολύπλοκα, σε συνθήκες αγοράς που μεταβάλλονται πολύ γρήγορα και που είναι δύσκολο τόσο η εμπειρία από μόνη της, αλλά και οι παραδοσιακές οικονομικές και business σπουδές να διαχειριστούν.

Καθώς τα προβλήματα είναι πλέον παγκόσμια, η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα εξελίσσει τις μεθόδους και τα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους μέσα από την ανάπτυξη του Συστημικού Management. Η Συστημική Αντίληψη εξ’ άλλου αναπτύσσεται σε κάθε τομέα των αναγκών μας: στην φυσικομαθηματική επιστήμη, στην ιατρική, στην ψυχολογία, στις κοινωνικές επιστήμες. 

Το Συστημικό Management είναι σε θέση να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αναγκών των επιχειρήσεων, μεγέθους ‘από ένα … περίπτερο μέχρι ένα … κράτος’.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται -με σημαντικά αποτελέσματα- μία ομάδα επιστημόνων που συγχρόνως είναι στελέχη ή/και σύμβουλοι επιχειρήσεων υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διδάσκει το Συστημικό Management με τρόπο πρακτικό, άμεσα εφαρμόσιμο και με τρόπο που επιτρέπει τόσο σε πολυάσχολους επιχειρηματίες όσο και σε φιλόδοξα – δραστήρια στελέχη να εκπαιδευτούν σε αυτό το τόσο χρήσιμο ‘εργαλείο’.