ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός εκδήλωσης για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ, στις 22.05.2024

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημερωτική Ημερίδα για τις δυνατότητες και ευκαιρίες επιτυχούς παρουσίας στις αγορές της Λατινικής Αμερικής οργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, στις 22/5/24, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων, με την παρουσία 30 στελεχών εξαγωγικών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας. 

Στην Ημερίδα έγιναν παρουσιάσεις της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Αργεντινής, του Περού, του Εκουαδόρ, της Ουρουγουάης και της Κόστα Ρίκα, με αναλυτικά στοιχεία για την οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον, τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται, τους κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, τους τομείς όπου υπάρχουν ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις και δόθηκαν πρακτικές συμβουλές και κατευθύνσεις για την επιχειρηματική προσέγγιση των αγορών αυτών. Επίσης, έγινε παρουσίαση από εκπρόσωπο της Ευρωπαικής Επιτροπής για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και την ανάγκη κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων. 

Οι Λατινοαμερικάνικες χώρες έχουν φανεί ανθεκτικές στην οικονομική κρίση με ορισμένες από αυτές να σημειώνουν αξιόλογους ρυθμούς ανάπτυξης, οι εισαγωγές σε πολλά προιόντα από Ε.Ε. κερδίζουν σταθερά έδαφος, οι ανάγκες σε νέες υποδομές ή σε αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών, σε ψηφιακή τεχνολογία,  σε ενεργειακά έργα ανοίγουν πρόσφορο πεδίο για  δράση, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις σε έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, υπηρεσιών υγείας, ψηφιακής διακυβέρνησης. Για τις ελληνικές εταιρίες ευκαιρίες υπάρχουν στα αγροτικά προιόντα, στα φαρμακευτικά, στην μεταφορά τεχνολογίας, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανάληψη κατασκευαστικών έργων, στον τουρισμό.

Όπως τονίσθηκε, στις Λατινοαμερικάνικες αγορές το ελληνικό επιχειρείν θα βρεί έδαφος φιλικό και πρόσφορο, οι χώρες αυτές είναι σε φάση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, αναζητούν νέες τεχνολογίες, προωθούν την ψηφιοποίηση στη λειτουργία του κράτους, καλωσορίζουν ποιοτικά προιόντα από την Ευρώπη, υλοποιούν πληθώρα νέων έργων υποδομών, ενέργειας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, έχουν αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Οσες ελληνικές επιχειρήσεις τις βάλουν στο ραντάρ τους με στρατηγική, μακροπρόθεσμο πλάνο και επιμονή μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη σε μία δυναμική αγορά 600 εκ. καταναλωτών. 

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής θα διοργανώσουν τον Νοέμβριο Επιχειρηματική Αποστολή σε 4 χώρες της Λατινικής Αμερικής, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στο Μεξικό και στην Κολομβία, δίνοντας την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρίες να έχουν σειρά στοχευμένων συναντήσεων, να διερευνήσουν το πεδίο και να επιδιώξουν  συμφωνίες για εξαγωγές και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις.

Επισυνάπτονται οι σχετικές παρουσιάσεις.

Επισυναπτόμενα αρχεία
DOING BUSIINESS WITH MEXICO 2024.pdf
IPRs Overview Latam.pptx
COSTA RICA PRESENTATION WEBINAR GREECE May 22 2024 .pptx
Invierte en México.mp4
Presentación Ecuador - Tessaloniki 2024 ppt.pdf
  • 012.JPG
  • 031.JPG