ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογισμός εκδήλωσης για την παρουσίαση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας- HDB που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ, στις 4.6.2024

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης-ΕΒΕΘ και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, με σκοπό την παρουσίαση της HDB στην επιχειρηματική κοινότητα. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τα σύγχρονα, ευέλικτα, χαμηλού κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητας χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η HDB, τα οποία καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη, ενώ το συντονισμό της έκανε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Παναγιώτης Χασάπης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, τόνισε τη σημασία της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία. Η HDB αποτελεί συνδετικό κρίκο στον οικονομικό κύκλο της χρηματοδότησης με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς, με τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθιερώνεται ως θεσμός αναφοράς για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τέλος, επικεντρώθηκε στη συνεισφορά του νέου «Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ» (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ) και στην ουσιαστική συμβολή του στη στήριξη και ανάπτυξη των ελληνικών  επιχειρήσεων καθώς η διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς είναι κομβικής σημασίας.

Εκ μέρους του ΕΒΕΘ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για την 4η κατά σειρά εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που συνδιοργανώνει και φιλοξενεί το ΕΒΕΘ σε διάστημα 2 ετών. Αυτό καταδεικνύει ότι η Τράπεζα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων που ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο κ. Μενεξόπουλος τόνισε ότι, διευκολύνοντας την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η Τράπεζα συμβάλλει στην προώθηση της δίκαιης, βιώσιμης και ολιστικής ανάπτυξης της οικονομίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το μεγάλο ενδιαφέρον και τη θετική ανταπόκριση της αγοράς στο νέο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ επεσήμανε στον χαιρετισμό της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Ισμήνη Παπακυρίλλου. Όπως δήλωσε:

  • «Με στοχευμένα χρηματοδοτικά  εργαλεία όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ  συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα και την οικονομική ευημερία.
  • Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ προσφέρει κεφάλαια κίνησης και χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες τους.
  • Μέσω της συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τα πιστωτικά ιδρύματα, προσφέρονται εγγυήσεις έως και 80% κάθε χορηγούμενου δανείου σε συνδυασμό με επιδότηση επιτοκίου».

Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση (επισυνάπτεται) των προϊόντων της ΕΑΤ με εστίαση στο νέο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ από τη Διευθύντρια Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων της HDB, Ελένη Κολοφωτιά

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις εκπροσώπων από συνεργαζόμενες τράπεζες με τη συμμετοχή των: Απόστολου Ανθρακίδη, Επικεφαλής Γ’ Τομέα Commercial Banking Network-EUROBANK,  Γεώργιου Αντωνιάδη, Sustainable & Development Banking Director-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  Αλέξανδρου Γαρία, Head of Customer Segments, OPTIMA bank, Δημήτριου Πάχτα,  Αναπληρωτή Διευθυντή Δ/σης Τραπεζικής Μεσαίων Επιχ/σεων-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,  Γεώργιου Τσαγκαράκη,  SB Financial Products Manager, ALPHA BANK και Παναγιώτας Ψυχούλα,  Επικεφαλής Επιχειρηματικού Κέντρου Β. Ελλάδος, Θεσσαλίας και Ηπείρου, ATTICA BANK.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, πατώντας εδώ.

Επισυναπτόμενα αρχεία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEPIX III SEVE.pdf
  • 2.jpg
  • 5.jpg
  • 4.jpg