ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα Ενημέρωσης για τα κατασκευαστικά έργα εκμοντερνισμού της Σιδηροδρομικής Γραμμής Βελιγραδίου-Νις

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπεία στο Βελιγράδι προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες Ευρωπαϊκές εταιρείες να συμμετάσχουν σε Ενημερωτική Ημερίδα για τα επικείμενα έργα εκμοντερνισμού της Σιδηροδρομικής Γραμμής Βελιγραδίου-Νις.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και δια ζώσης στις 26 Ιουνίου 2024. (Αναμένεται νεότερη ενημέρωση για την ατζέντα και την ακριβής ώρα της εκδήλωσης)

Το έργο συνεπάγεται τον εκσυγχρονισμό, την ανακατασκευή και την επέκταση περίπου 230 χιλιομέτρων του σιδηροδρόμου Βελιγραδίου-Νις προκειμένου να συνδεθεί καλύτερα με τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου TEN-T.

Η επένδυση εκτιμάται σε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ και η Σερβία θα χρηματοδοτήσει το έργο από διάφορες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και το Επενδυτικό Πλαίσιο Δυτικών Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επίβλεψη της κατασκευής του έργου για λογαριασμό του αναθέτοντος φορέα, Serbian Railways Infrastructure, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα, από τη Βέλικα Πλάνα έως το Παρατσίν θα δημοσιευθεί την 1η Ιουλίου 2024. (βλ. https://agora.mfa.gr/infofiles-menu/infofile/87508 & https://agora.mfa.gr/infofiles-menu/infofile/86912

Για περισσότερες πληροφορίες: Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι, Economic & Commercial Affairs Section, Strahinjica Bana 76, Belgrade, Serbia, T:+381 11 3231577

E: ecocom-belgrade@mfa.gr & www.agora.mfa.gr