ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutubeel

Έχεις ιδέα; Είσαι start up; Έλα στο διαγωνισμό! “STARTUP COMPETITION 2022” στις 17/12/1022. Η κατάθεση των ιδεών στην πλατφόρμα ξεκίνησε στις 31.10.22.

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχεις ιδέα; Είσαι start up; Έλα στο διαγωνισμό! “STARTUP COMPETITION 2022”
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 17/12/1022

Η δεύτερη έκδοση του διαγωνισμού καινοτομίας "STARTUP COMPETITION 2022" συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (www.italchamber.gr), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (www.ebeth.gr)  και τον ιταλικό φορέα προώθησης καινοτομίας Search On- We Make Future! Festival (Ιταλία, www.wemakefuture.it).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις/startups αλλά και σε ομάδες καινοτόμων ιδεών που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της εταιρείας CISCO, στη Θεσσαλονίκη.

Για περαιτέρω ενημέρωση για το We Make Future! Festival  πατήστε εδώ.

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό και την κατάθεση ιδεών λειτουργεί από τη Δευτέρα 31/10/2022 και μέχρι την Tετάρτη 30/11/2022

η ηλεκτρονική πλατφόρμα:  WeMakeFuture! – STARTUP COMPETITION    (τα αρχεία που θα κατατεθούν δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 10 mb)

Μετά την αρχική επιλογή, 15 startups θα λάβουν μέρος, για την ανάδειξη τριών νικητριών, στο τελικό στάδιο του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 17.12.22, με την παρουσία κοινού και διαδικτυακή συμμετοχή αποτελούμενη από επιχειρηματικούς παράγοντες, εκπροσώπους επενδυτικών εταιριών και business angels.

Η ανακοίνωση των 15 φιναλίστ startups θα γίνει στις 7/12/2022.  Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή των startups στο τελικό στάδιο του Διαγωνισμό δεν καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής.

 Η κάθε ιδέα θα κριθεί με βάση το αντικείμενο (προϊόν/υπηρεσία), τα χαρακτηριστικά καινοτομίας που διαθέτει, την ομάδα δράσης, το επίπεδο ωριμότητας και το revenue model.  Η παρουσίαση της ιδέας θα γίνει σε power point ή PDF, στην αγγλική γλώσσα και οι κριτικές επιτροπές των ανωτέρω σταδίων, θα αποτελούνται από Έλληνες και Ιταλούς εμπειρογνώμονες στην καινοτομία.

Στη συνέχεια, οι τρείς νικήτριες startups, που θα προκύψουν από το διαγωνισμό, θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο και Διαγωνισμό του WeMakeFuture! Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο Rimini της Ιταλίας, στις 15, 16 & 17 Ιουνίου 2023, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε διεθνές ακροατήριο.

Για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση innovation@italchamber.gr  ή στο τηλ. 2310947744, κ. Marco Della Puppa, κ. Cristiana Avdi.

Επισυνάπτουμε ένα βίντεο από την περσινή διοργάνωση του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας "STARTUP COMPETITION 2021".