ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutubeel

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 8η FOODEXPO 2023.

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην 8η FOOD EXPO 2023, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-20 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου ATHENS METROPOLITAN EXPO, στην Αττική.

Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στη χώρα μας, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της FOOD EXPO 2022, όπου παρευρέθηκαν 28.600 επαγγελματίες επισκέπτες, η FOOD EXPO 2023 αναμένεται να αποτελέσει για ακόμη μία φορά το κορυφαίο εμπορικό γεγονός για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας. H FOOD EXPO 2023 θα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες διοργανώσεις, καθώς οι εκθέτες της αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.300. Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική συνάντηση 1.020 Ελλήνων και 280 ξένων εκθετών, με 32.000 Έλληνες επισκέπτες και 3.400 διεθνείς αγοραστές, από συγκεκριμένες αγορές στόχους. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της φυσικής έκθεσης θα λειτουργήσει παράλληλα και η ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα συνδέσει online τους εκθέτες της FOOD EXPO με σημαντικούς ξένους, αλλά και Έλληνες αγοραστές.

Φέτος είναι η έκτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην έκθεση FOOD EXPO, με φυσική παρουσία, μετά τη δυναμική της συμμετοχή στην FOOD EXPO 2022.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο ειδικά διαμορφωμένο Mediterranean Food Stage, στο Hall 1, σε συνεργασία με διακεκριμένους chefs θα παρουσιάσει συνταγές Μακεδονικής κουζίνας χρησιμοποιώντας τα premium προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης, συνεχίζοντας την καμπάνια για την προβολή και προώθηση της Μακεδονικής κουζίνας, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Για τη συμμετοχή στην Έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τύπου «νησί» στο Hall 1, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης, παρέχονται σε όλους τους εκθέτες ηλεκτρονικές προσκλήσεις, κάρτες «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της Έκθεσης των επιχειρήσεων και των στελεχών τους για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, θέσεις στάθμευσης, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου, ιατρείο, κινητή μονάδα (ασθενοφόρο), σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, κλιματισμός με εισροή νωπού αέρα, συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την FOOD EXPO.

Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή 10:00-19:00, Δευτέρα 10:00-18:30 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κα. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, 2313330052 κα. Μαρία Ελευθεριάδου.

Επισυναπτόμενα αρχεία
ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ FOODEXPO 2023.pdf