ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

Στις 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε on-line η τελική εκδήλωση του έργου BLUE_BOOST

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

Στις 27 Νοεμβρίου 2020 εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος του συγχρηματοδοτούμενου έργου BLUE_BOOST (Πρόγραμμα ADRION), εμπλεκόμενοι φορείς κι επιχειρήσεις (stakeholders), καθώς επίσης και άλλοι ενδιαφερόμενοι, συμμετείχαν στην τελική εκδήλωση του έργου, με θέμα “Boosting the innovation potential of Blue Economy” (ενισχύοντας το δυναμικό καινοτομίας της Γαλάζιας Οικονομίας), που έλαβε χώρα ψηφιακά.

Μετά τους θεσμικούς χαιρετισμούς των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου του Camerino (Ιταλία) και του Επιμελητηρίου της Κομητείας του Zadar (Κροατία), οι εταίροι του BLUE_BOOST παρουσίασαν με περισσότερες λεπτομέρειες τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τους φορείς καινοτομίας και τους παρόχους τεχνογνωσίας του έργου, καθώς επίσης να δουν και να ακούσουν τα οφέλη του BLUE_BOOST, απευθείας από τις επιχειρήσεις που έλαβαν τα Κουπόνια Καινοτομίας και τους Παρόχους Τεχνογνωσίας τους.

Χάρη στα Κουπόνια Καινοτομίας του BLUE_BOOST, 35 ωφελούμενες επιχειρήσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης από την περιοχή του ADRION είχαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν ισάριθμα καινοτομικά σχέδια και να βελτιώσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική τους προοπτική.

Στη συνέχεια, καταξιωμένοι ομιλητές από τη Γενική Διεύθυνση MARE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι αρμόδια για τη Θαλάσσια Πολιτική & Αλιεία και από τη Μακρο-περιφέρεια Αδριατικής & Ιονίου (EUSAIR), διαφώτισαν τους συμμετέχοντες σε σχέση με τη Γαλάζια Οικονομία στην εν λόγω Μακρο-Περιφέρεια, ενώ διάφοροι αναπτυξιακοί, επιχειρηματικοί και άλλοι φορείς, από την εν λόγω περιοχή, καθώς επίσης και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις πολύτιμες γνώσεις κι εμπειρίες τους στο πλαίσιο στρογγυλής τραπέζης για την Καινοτομία στη Γαλάζια Ανάπτυξη και τη Χρηματοδότησή της. Το απόγευμα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επίσης για τα αποτελέσματα και πιθανές συνέργειες με άλλα έργα του Προγράμματος ADRION.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Camerino, εταίρο του BLUE_BOOST και δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω μεταφορά γνώσης και διάλογο αναφορικά με τη Γαλάζια Οικονομία σε παραδοσιακούς και αναδυόμενους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην περιοχή του ADRION (Αδριατική-Ιόνιο).

Παρακολουθήστε εδώ το πρωινό πρόγραμμα της εκδήλωσης

Παρακολουθήστε εδώ το απογευματινό πρόγραμμα της εκδήλωσης

Το έργο BLUE_BOOST ολοκληρώνεται στις 31.12.2020, με το ΕΒΕΘ να έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην υλοποίησή του, ως ο εταίρος που σχεδίασε και συντόνισε την Πιλοτική του Δράση για τη χορήγηση Κουπονιών Καινοτομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΒΕΘ, www.ebeth.gr, του δικτυακού τόπου του έργου https://blueboost.adrioninterreg.eu ή επικοινωνώντας με το Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370180-3).