ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

Πρόσκληση σε δωρεάν εκδήλωση Blue Bootcamp στις 18 και 19 Μαρτίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης χορήγησης κουπονιών καινοτομίας του έργου 4helix+

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 Αγαπητοί/ές,

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προσκαλεί Πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΠΜΜΕ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της «γαλάζιας ανάπτυξης» Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός, Αλιεία και Υδατοκαλλιέργειες, σε διήμερη διεθνή δωρεάν εκδήλωση Blue bootcamp, η οποία θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 18 (ώρες 09:00 – 13:30) και την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 (ώρες έναρξης 09:00 – 18:00), στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace  (Σαλαμίνος 3, Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης χορήγησης κουπονιών καινοτομίας του έργου 4helix+ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg MED).

Σκοπός του Blue bootcamp  είναι να προσφέρει την ευκαιρία στις ΠΜΜΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω τομείς της «γαλάζιας ανάπτυξης», να έρθουν σε επαφή με δημιουργικές επιχειρήσεις (εξειδικευμένες σε θέματα design, εταιρικής ταυτότητας, προβολής, διαφήμισης κ.λ.π.) και δημιουργικούς  φορείς έρευνας - καινοτομίας  από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να υποβάλουν καινοτόμα σχέδια δημιουργίας νέων προϊόντων ή υπηρεσιών και να λάβουν, σε περίπτωση επιλογής τους, κουπόνια ύψους 10.000€ έκαστο, τα οποία θα επιτρέψουν την υλοποίηση των σχεδίων τους, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης του έργου 4helix+.

H Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τις ΠΜΜΕ της γαλάζιας ανάπτυξης για τα κουπόνια καινοτομίας του 4helix+ είναι προσβάσιμη μέσω του https://4helix.unicam.it/kp_voucher.php ενώ ο διεθνής κατάλογος δημιουργικών επιχειρήσεων και άλλων φορέων, που μπορούν να είναι Πάροχοι Τεχνογνωσίας, είναι προσβάσιμος μέσω του https://4helix.unicam.it/approved_kp.php .

 Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Blue Bootcamp οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από ειδικούς, για την κατάσταση και τις δυνατότητες των ανωτέρω τομέων της γαλάζιας ανάπτυξης, καθώς και για την καινοτομία που μπορεί να υπάρξει από την αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών τομέων. Επιπλέον, θα ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία υποβολής καινοτόμων σχεδίων, στο πλαίσιο της πιλοτικής δράση χορήγησης κουπονιών καινοτομίας του έργου 4helix+.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομες παρουσιάσεις της εμπειρίας των συμμετεχόντων στην εκδήλωση Παρόχων Τεχνογνωσίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους και ενδεχόμενες καινοτόμες ιδέες τους προς συζήτηση – επεξεργασία. Θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών – στελεχών επιχειρήσεων της γαλάζιας ανάπτυξης και Παρόχων Τεχνογνωσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα διερευνηθούν συστηματικά δυνατότητες συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η παρουσιάσεις, όπως και οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα, καθώς και δελτίο συμμετοχής στην εκδήλωση, το οποίο παρακαλούμε να συμπληρώσετε και επιστρέψετε στο e-mail: antonisb@ebeth.gr  μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ (υπεύθυνοι κ. Αντώνιος Μπούμπουλας, κ. Γιώργος Εμμανουηλίδης και κα Εριφύλη Παπαδημητρίου τηλ. 2310 370180, 181 και 183) .

Με εκτίμηση,

Ο Α' Αντιπρόεδρος

 

Εμμανουήλ Βλαχογιάννης,