ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

Ημερίδα με θέμα: "Τα πρακτικά ζητήματα σύστασης εταιρειών και καταχωρίσεων ΓΕΜΗ" στις 16 Απριλίου στο ΕΒΕΘ- Δείτε την εκδήλωση στο YouTube.

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ενασχόληση με θέματα σύστασης εταιρειών συνιστά σε κάθε περίπτωση τομέα διεπιστημονικής και διακλαδικής προσέγγισης με πλήθος πρακτικών - καθημερινών ζητημάτων που δύνανται να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης. 

Μέσα από την ημερίδα "Τα πρακτικά ζητήματα σύστασης εταιριών και καταχωρίσεων ΓΕΜΗ" που με μεγάλη επιτυχία συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 16 Απριλίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, εξειδικεύτηκε η διαδικασία της σύστασης εταιρειών μέσω Υπηρεσιών Μιας Στάσης και με βάση τις σχετικές πλατφόρμες του Γ.Ε.ΜΗ., ιδίως ενόψει της νέας Υπουργικής Απόφασης 5186/26.01.2024 (ΦΕΚ Β’ 556) για τα Πρότυπα Καταστατικά. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Τρασανίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Στεφάνου, ο Α’ Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Θ. κ. Κωνσταντίνος Λάσκος και ο Γενικός Γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μέλος Δ.Σ. Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, κ. Χρήστος Βρίκος.

Από πλευράς ΕΒΕΘ, συμμετείχαν η κ. Ηλιάνα Γκόγκου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Προσωπικών Εταιριών και λοιπών Νομικών Μορφών, Διεύθυνση Γ.Ε.ΜΗ. και Υ.Μ.Σ. ΕΒΕΘ με εισήγησή της με τίτλο: Δομή και Λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ. και η κα Θεοδώρα Νούλη, νομική σύμβουλος Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. ΕΒΕΘ με με εισήγησή της με τίτλο: Σύσταση εταιρειών μέσω Υ.Μ.Σ. και e-Υ.Μ.Σ., υπό το φως της νέας ΥΑ 5186/2024. Στην συνέχεια ο κ. Χάρης Τσιαμούλης, νομικός σύμβουλος Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. Β.Ε.Θ. ανέπτυξε το θέμα «Το Γ.Ε.ΜΗ. από τη σκοπιά του δικηγόρου» και ο κ. Ρίζος Δημητρόπουλος, νομικός σύμβουλος Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. Ε.Ε.Θ. αναφέρθηκε στα «Ειδικά θέματα Γ.Ε.ΜΗ.».

Ακολούθησε ο κ. Ελευθέριος Ωραιόπουλος, Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Ε.Θ., Φοροτεχνικός που μίλησε για τα «Φορολογικά κριτήρια επιλογής του κατάλληλου εταιρικού τύπου» και ακολούθησε η εισήγηση του κ. Γεώργιου Περιβολάρη, Δικηγόρου DESS σχετικά με τη «Διαδικασία κατοχύρωσης σήματος και τα επίπεδα προστασίας».

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση με το ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έχει αναρτηθεί στο kανάλι του ΕΒΕΘ στο YouToube και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας εδώ.

  • 015 ΑΙΘΟΥΣΑ.jpg
  • 028 ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.jpg
  • 006 SITE ΚΟΙΝΟ.jpg