ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Χρηματοδοτικό Εργαλείο ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: Ταμείο Εγγυοδοσίας με Επιδότηση Επιτοκίου στα Δάνεια Επενδυτικού Σκοπού και Κεφαλαίου Κίνησης και για πρώτη φορά χορήγηση Ανακυκλούμενης Πίστωσης

cover
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, αποτελεί χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ», τα κεφάλαια του οποίου είναι συγχρηματοδοτούμενα και προέρχονται από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Πόροι προερχόμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και από εθνικούς πόρους.

Η δημιουργία του νέου Ταμείου Χαρτοφυλακίου συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση και την ευημερία των υφιστάμενων και νεοσύστατων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).

Διαχειρίστρια του Ταμείου Χαρτοφυλακίου ορίστηκε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ  δημιουργήθηκε για να παρέχει εγγυημένα δάνεια επενδυτικού σκοπού, δάνεια κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού και δάνεια κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού ανακυκλούμενης πίστωσης προς ΜμΕ. Επιπλέον, παρέχει επιδότηση επιτοκίου ύψους 2% για τις επιχειρήσεις των περιφερειών της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου και 3% για τις επιχειρήσεις των λοιπών περιφερειών της χώρας,  για τα πρώτα δυο (2) έτη της χρηματοδότησης και τέλος, τα δάνεια παρέχονται με μηδενική προμήθεια εγγύησης.

Για πρώτη φορά, η HDB προσφέρει ένα πρωτοποριακό πακέτο που συνδυάζει επιδότηση επιτοκίου στα δάνεια επενδυτικού σκοπού και κεφαλαίου κίνησης παρέχοντας παράλληλα την ευελιξία της ανακυκλούμενης πίστωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Να σημειωθεί δε ότι τα προγράμματα της HDB παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης-ΕΒΕΘ και η HDB, με σκοπό την παρουσίαση της τελευταίας στην επιχειρηματική κοινότητα και την ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τα σύγχρονα, ευέλικτα, χαμηλού κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητας χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η HDB, τα οποία καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη, ενώ το συντονισμό της έκανε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Παναγιώτης Χασάπης.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, τόνισε τη σημασία της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία. Η HDB αποτελεί συνδετικό κρίκο στον οικονομικό κύκλο της χρηματοδότησης με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς, με τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθιερώνεται ως θεσμός αναφοράς για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Εκ μέρους του ΕΒΕΘ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι πρόκειται για την 4η κατά σειρά εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που συνδιοργανώνει και φιλοξενεί το ΕΒΕΘ σε διάστημα 2 ετών. Αυτό καταδεικνύει ότι η Τράπεζα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων που ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο κ. Μενεξόπουλος τόνισε ότι, διευκολύνοντας την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η Τράπεζα συμβάλλει στην προώθηση της δίκαιης, βιώσιμης και ολιστικής ανάπτυξης της οικονομίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το μεγάλο ενδιαφέρον και τη θετική ανταπόκριση της αγοράς στο νέο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ επεσήμανε στον χαιρετισμό της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Ισμήνη Παπακυρίλλου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, πατώντας εδώ.