ΕΒΕΘ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
TwitterFacebookYoutube

Έναρξη υλοποίησης του έργου BLUE_BOOST με αντικείμενο την «Μπλε Ανάπτυξη»

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο έργο BLUE_BOOST, στο οποίο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως εταίρος, στοχεύει στην ανάπτυξη των καινοτομικών δυνατοτήτων, τόσο των παραδοσιακών όσο και των αναδυόμενων συνεργατικών σχηματισμών της «Μπλε Ανάπτυξης» στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Στο πλαίσιο του έργου, τα δίκτυα των εταίρων των επτά εμπλεκομένων ναυτιλιακών περιοχών της παραπάνω περιοχής θα επικεντρωθούν στη διακρατική και διατομεακή συνεργασία και καινοτομία των θαλάσσιων συνεργατικών σχηματισμών μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και μιας προσέγγισης που βασίζεται στην κοινότητα.
Το BLUE_BOOST  θα περιλαμβάνει Blue Labs, workshops και hackathons και θα παρέχει 315.000€ για τουλάχιστον 35 έργα μικρής κλίμακας  που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του “Blue Innovation Voucher Scheme” του έργου, προκειμένου να υποκινηθούν και καθοδηγηθούν οι καινοτομικές ικανότητες των Μικρομεσαίων/Start-Up επιχειρήσεων στους  παραδοσιακούς τομείς  της μπλε ανάπτυξης (αλιεία και κατασκευή πλοίων), καθώς και σε αναδυόμενους (μπλε τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της υδατοκαλλιέργειας, πράσινη ναυπηγική βιομηχανία, ρομποτική, νέα υλικά κλπ), στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.
Τελικός στόχος του  BLUE_BOOST θα είναι η διαμόρφωση μιας στρατηγικής  για τη διακρατική δικτύωση καινοτομίας και ένα κοινό σχέδιο δράσης για τη μακροπρόθεσμη κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου για θαλάσσιους συνεργατικούς σχηματισμούς στις εμπλεκόμενες επτά περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου και πέραν αυτών.
Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG ADRION και η περίοδος υλοποίησής του διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019. Η εναρκτήρια συνάντηση και πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Ζαντάρ στις 23-24 Απριλίου 2018.

Επιπλέον πληροφορίες για το BLUE_BOOST μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του έργου https://blueboost.adrioninterreg.eu , καθώς επίσης στους παρακάτω συνδέσμους: